Gıda İşleme
Organik gıda işlenirken izlenilebilirlik ve şeffaflık temin edilmelidir. Belgelendirilmesi iyi bir şekilde yapılmalıdır. Hasat sonunda oluşan uygun olmayan ürünlerin organik ürünlere bulaşması engellenmelidir. Katkı maddeleri ve işleme yardımcılarının kullanımı kısıtlanır GDO kullanımına kesinlikle izin verilmez.Hasat işlemi yapıldıktan sonra organik ürünleri donduran, etiketleyen, karıştıran, kurutan, paketleyen ve temizleyen bütün işleyicilere sertifika verilmesi gerekir.
Organik işleyicinin organik yönetim planına ya da kalite el kitabında organik gıda işletimini anlatan ayrı bir bölüme sahip olması gerekmektedir. Organik işleyiciler alımı yapılmış olan hammadde miktarını ve toplamda satılan ürün miktarının tutarlı olup olmadığını kontrol eder. Bunun için bir muhasebeciye ihtiyaç duyarlar.